Humanitas Loge

Bijeenkomsten

Hoe ziet een logeavond er uit?

Elke loge wordt door haar leden als een soort thuisbasis gezien. In de eigen loge, daar gebeurt het! Wekelijks komen de leden van de Humanitasloge voor een logeavond bij elkaar. Na de koffie, in de recreatieruimte, begint in de bezinningsruimte de zitting in een sfeervolle omgeving. Deze zitting heeft een levensbeschouwelijk en maatschappij-betrokken karakter.

Leden vertellen over gebeurtenissen, die ze hebben meegemaakt, of ze hebben een zelf gekozen onderwerp voorbereid, dat de moeite waard is met anderen te delen. Odd Fellows putten zo kennis uit de wereld van nu.  Ze beschikken echter ook over oude ritualen en symbolen die helpen bij het verdiepen van het innerlijk.

Na deze zitting volgt in de recreatieruimte in een goede sfeer een ontspannen samenzijn. Dan kan een nabespreking volgen over wat boven is gezegd of kan  een bepaald onderwerp worden uitgediept. Niemand kan zonder vrienden. Odd Fellows hebben als doel onderlinge verhoudingen te verbeteren. Een logeavond als hier bedoeld, werkt verdiepend en verrijkend, en mede door het sociale contact groeit het onderlinge vertrouwen en ontstaat een vriendschappelijke sfeer.

Wat zoeken en vinden Odd Fellows?

Een Odd Fellowloge is een oase voor vriendschap, gezelligheid, samenwerking en verdieping. Ze zoeken naar waarheid door het delen van wijsheid. Ieder mens heeft zijn ervaringen en daardoor een eigen mening over de maatschappij. Niemand heeft de wijsheid in pacht, maar in ieder mens zit een stukje wijsheid en waarheid. Door ervaringen te delen en meningen ter discussie te stellen, ontstaat inzicht in de wijsheid van een ander. Binnen een loge kan ieder zijn ei kwijt. Het ei van de een kan het begin van inzicht zijn voor een ander. Op deze wijze zoeken Odd Fellows naar innerlijke verdieping en waarheid. Ze onderzoeken en leren van elkaar. Hierdoor kan een Odd Fellow ervaren dat er meer is dan alleen ‘zijn waarheid’. En zo wordt zijn zoektocht een middel om wat steviger met beide benen in de wereld te staan.

Waar vindt een logeavond plaats?

Een logeavond vindt plaats in het Logegebouw, soms ook Odd Fellowhuis genoemd. Het logegebouw van de Odd Fellows in Den Haag staat aan de Platinaweg 25 in Den Haag (zuidwest). Het is een smaakvol ingerichte unit van een groot kantoorpand aan de Platinaweg op de hoek met de Escamplaan (S104). De openingstijden van de logeavonden staan vermeld op de Contactpagina.

Wie het kantoorgebouw binnenkomt, bijv. met een open dag, op een introductieavond of gewoon op verzoek, wordt via de algemene receptie of achteringang door een logelid opgevangen. Ook heeft men eigen parkeerruimte. Op de 1e etage bevinden zich een gezellige recreatie- en een sfeervolle bezinningsruimte. Men ziet daar allerlei symboliek: voorwerpen, afbeeldingen en kleuren. Uw gastheer wil u dat graag uitleggen. U zult merken dat symbolen vaak meer zeggen dan veel woorden of een lange tekst. Het is even wennen, maar eenmaal lid geworden, zult u zich gauw thuis voelen, omdat u ermee vertrouwd raakt. Als u in contact wilt komen met de Odd Fellows van de Humanitasloge, ga dan naar de contactpagina.

Wat hebben zij u te bieden?

Zij willen u ruimte bieden:

  • om in deze haastige tijd even tot rust te komen en nieuwe energie op te doen;
  • om even stil te zijn en te luisteren naar elkaar en naar wat passende muziek;
  • om te spreken, uw hart te luchten en tot bezinning te komen;
  • om te leren en te onderzoeken om tot verdieping en verrijking te komen;
  • om met de opgedane energie weer beter de buitenwereld in te stappen;
  • om onder vrienden gewoon jezelf te kunnen zijn;
  • voor een goed gesprek en gewoon wat gezelligheid.